Direct afspraak maken?

  023 - 561 95 95

  Main menu

  Tandheelkundige behandelingen

  Bij Tandartspraktijk Hoofddorp kunt u terecht voor de meest voorkomende tandheelkundige behandelingen. Ons team van tandartsen, implantologen, parodontologen en endodontologen voert vrijwel alle tandartsbehandelingen zelf uit. Waar nodig kunnen wij u doorverwijzen naar een van de vele specialisten waar wij nauw mee samenwerken. Hieronder vindt u de behandelingen die wij dagelijks uitvoeren in onze tandartspraktijk.

  Implantaten en protheses

  Een implantaat kunt u zien als een kunstwortel. Het implantaat neemt de oude functie van de tandwortel van een ontbrekende tand of kies over. Uw tandarts kan het implantaat vervolgens gebruiken om er een brug of kroon op te plaatsen. Ook worden implantaten geplaatst als verankering voor een kunstgebit.

  Lees meer over protheses op implantaten >

  Kindertandheelkunde

  Wanneer uw kind bang is voor de tandarts, op vroege leeftijd erg veel gaatjes heeft of een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft, biedt een kindertandarts (officiële naam: pedodontoloog) uitkomst. Onze tandartsen stellen een persoonlijk en stapsgewijs behandelplan op, maken duidelijke afspraken met uw kind en komen deze ook na. Het doel van de behandelingen is het creëren van vertrouwen, zodat de tandarts het gebit van uw kind gezond kan houden.

  Lees meer over kindertandheelkunde >

  Facings

  Een facing is een natuurlijk uitziend vulmateriaal waarmee de tandarts afgebroken hoekjes repareert, spleetjes tussen tanden opvult en verkleurde tanden weer wit maakt. Voor een facing wordt composiet of porselein gebruikt. Facings van composiet worden vaak in één behandeling aangebracht, voor porseleinen facings zijn meestal twee bezoeken aan de tandarts nodig. De tandarts bereidt tijdens de eerste behandeling uw tand voor op de plaatsing en plaatst deze tijdens uw tweede bezoek.

  Lees meer over facings >

  Kronen en bruggen

  Wanneer een tand beschadigd is door bijvoorbeeld bederf of een ongeluk, kan uw tandarts een kroon plaatsen; een soort ‘overkapping’ die meestal gemaakt is van porselein. De kroon wordt over de beschadigde tand heen geplaatst en biedt bescherming en stevigheid aan de tand of kies eronder.

  Een brug bestaat uit een kunsttand en twee kronen aan de buitenkant. De kunsttand vult een lege ruimte in uw gebit op, terwijl de twee kronen vastgemaakt worden op twee bestaande tanden.

  Lees meer over kronen en bruggen >

  Chirurgisch verwijderen van tanden en kiezen

  De tandartsen bij Tandartspraktijk Hoofddorp zijn gespecialiseerd in het trekken van tanden en kiezen. Door de verdoving is deze ingreep voor u meestal pijnloos. Wanneer een tand of kies te vast zit, kan het noodzakelijk zijn om u door te verwijzen naar een kaakchirurg.

  Lees meer over het trekken van tanden en kiezen >

  Endodontologie (wortelkanaalbehandeling)

  In de tandheelkunde is endodontologie het deelgebied dat zich op wortelkanaalbehandelingen richt. Uw tandarts voert een wortelkanaalbehandeling uit als het wortelkanaal ontstoken is of dreigt te ontsteken. De zenuwen worden bij deze behandeling verwijderd, zodat u geen pijn meer ervaart in uw tand of kies.

  Lees meer over wortelkanaalbehandelingen >

  Parodontologie

  Deze tak binnen de tandheelkunde richt zich op het kaakbot, het tandvlees en de vezels die uw tanden en kiezen in hun kas houden (ligamentum parodontale). De meeste behandelingen zijn gericht op de behandeling van ontstoken tandvlees, het verwijderen van tandsteen en de daarbij behorende werkzaamheden die noodzakelijk zijn om dit goed uit te voeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een flapoperatie.

  Lees meer over parodontitis >

  Tanden bleken

  Door voedsel, drinken en roken kan aanslag ontstaan op uw tanden. Deze aanslag zorgt voor verkleuring van tanden en kiezen. Omdat de kleur van uw tanden bepaald is in uw DNA, kunt u hier zelf niets aan doen. Het verkleuren gebeurt namelijk van binnenuit, vanuit het dentine – een zacht tandbeen dat onder de glazuurlaag ligt. Met bleekgel of laserbehandelingen kan uw tandarts uw tanden en kiezen witter maken.

  Lees meer over tanden bleken >

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over de tandheelkundige behandelingen die de tandartsen van Tandartspraktijk Hoofddorp uitvoeren? Bel naar 023 561 9595 of vul het contactformulier in.

  Tandartspraktijk in Hoofddorp

  Over ons

  Tandartspraktijk Hoofddorp is een moderne praktijk, gevestigd in de wijk Floriande in Hoofddorp. Met een enthousiast team van tandartsen en mondhygiënisten werken we dagelijks aan het gezond houden van uw gebit. Wij zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantologie, endontologie, prothetiek en parodontologie. Ook hebben we veel ervaring met kinderen en angstige patiënten. We werken intensief samen met onze andere tandartspraktijk in Nieuw-Vennep.
  × Direct afspraak maken?