Direct afspraak maken?

  023 - 561 95 95

  Main menu

  Endodontologie

  Endodontologie is het deelgebied binnen de tandheelkunde dat zich richt op wortelkanaalbehandelingen, ook wel zenuwbehandeling of endodontische behandeling genoemd. Een wortelkanaalbehandeling wordt uitgevoerd als er een ontsteking in het wortelkanaal is ontstaan of dreigt te ontstaan.

  Een tand of kies bestaat uit één of meerdere wortels en de kroon; het zichtbare deel van de tand. De wortels zitten stevig in de kaak onder het tandvlees vast. Vanaf de kaak loopt er een wortelkanaal met zenuwvezels en bloedvaten naar de kroon.

  Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?

  Een wortelkanaalbehandeling is nodig als er een ontsteking in het wortelkanaal is ontstaan. Deze ontsteking ontstaat door bijvoorbeeld:

  • Een lekkende vulling
  • Tandbederf
  • Gaatjes die niet zijn behandeld
  • Een harde klap op de tand of kies

  Hoe merk ik dat mijn wortelkanaal ontstoken is?

  Een ontsteking in het wortelkanaal kunt u merken door gevoeligheid bij het drinken van warme of koude dranken, maar het kan ook voorkomen dat de ontsteking geen klachten geeft. De zenuwvezels en kleine bloedvaten zullen geleidelijk afsterven en daarom is het belangrijk om tijdig een tandarts-endodontoloog te bezoeken. Bij Tandartspraktijk Hoofddorp staat Hesam Mirmohammadi (endodontoloog) voor u klaar om u te helpen als uw wortelkanaal ontstoken is.

  023 561 9595 info@tandartspraktijkhoofddorp.nl

  Tandartspraktijk in Hoofddorp

  Over ons

  Tandartspraktijk Hoofddorp is een moderne praktijk, gevestigd in de wijk Floriande in Hoofddorp. Met een enthousiast team van tandartsen en mondhygiënisten werken we dagelijks aan het gezond houden van uw gebit. Wij zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantologie, endontologie, prothetiek en parodontologie. Ook hebben we veel ervaring met kinderen en angstige patiënten. We werken intensief samen met onze andere tandartspraktijk in Nieuw-Vennep.
  × Direct afspraak maken?