Direct afspraak maken?

  023 - 561 95 95

  Main menu

  Implantologie

  Implantologie is het deelgebied binnen de tandheelkunde dat zich richt op het plaatsen van implantaten. Op het implantaat wordt een kroon, brug of prothese geplaatst door de tandarts of implantoloog.

  Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt aangebracht op de plaats waar een tand of kies ontbreekt. Implantaten zijn vaak gemaakt van titanium en zien eruit als een schroef. Titanium wordt als materiaal gebruikt, omdat titanium niet door het lichaam wordt afgestoten. Het kaakbot groeit daardoor snel tegen het implantaat aan, zodat implantaten stevig in de kaak verankerd zitten.

  Wanneer heb ik een implantaat nodig?

  In de volgende situatie is een implantaat een optie:

  • Niet goed ontwikkelde tanden
  • (Vroegtijdig) verloren tanden
  • Beschadigde tanden door slechte eetgewoontes
  • Slecht zittende kunstgebitten

  Implantaten zorgen ervoor dat u weer goed kunt kauwen. Daarnaast voorkomt u door implantaten dat het botvolume op de plaats van de verloren tanden niet verder afneemt. U voorkomt hierdoor dat uw lippen invallen.

  Neem contact op

  Wilt u meer weten over het plaatsen van implantaten? We geven u graag meer informatie over implantologie. Neem contact met ons op:
  023 561 9595 info@tandartspraktijkhoofddorp.nl

  Tandartspraktijk in Hoofddorp

  Over ons

  Tandartspraktijk Hoofddorp is een moderne praktijk, gevestigd in de wijk Floriande in Hoofddorp. Met een enthousiast team van tandartsen en mondhygiënisten werken we dagelijks aan het gezond houden van uw gebit. Wij zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantologie, endontologie, prothetiek en parodontologie. Ook hebben we veel ervaring met kinderen en angstige patiënten. We werken intensief samen met onze andere tandartspraktijk in Nieuw-Vennep.
  × Direct afspraak maken?