Direct afspraak maken?

  023 - 561 95 95

  Main menu

  De parodontoloog

  Een tandarts-parodontoloog richt zich op de diagnose en behandeling van ernstige parodontale (parodontitis) aandoeningen en het plaatsen van implantaten (Dit laatste kan ook worden uitgevoerd door een implantoloog).

  Opleiding tandarts-parodontoloog

  Iedere tandarts mag parodontale handelingen verrichten. Maar er is een driejarige opleiding (in aansluiting op de opleiding tot tandarts) waarbij de tandarts zich kan differentiëren in parodontologie. Een parodontoloog heeft meer kennis en kunde op het gebeid van ernstige parodontale problemen dan een reguliere tandarts. Alleen de tandartsen die deze opleiding hebben gevolgd, mogen de titel ‘Parodontoloog NVvP”gebruiken. Kijk op www.nvvp.org voor een overzicht van de door de NVvP erkende parodontologen.

  Verwijzing naar parodontoloog

  Uw tandarts kan (evt. in samenspraak met de mondhygiënist) zorgdragen voor een verwijzing naar de tandarts-parodontoloog. Een gemotiveerde verwijsbrief helpt bij het overdragen van parodontale zorg naar deze tandvlees-specialist.

  Bron: NVvP

  Tandartspraktijk in Hoofddorp

  Over ons

  Tandartspraktijk Hoofddorp is een moderne praktijk, gevestigd in de wijk Floriande in Hoofddorp. Met een enthousiast team van tandartsen en mondhygiënisten werken we dagelijks aan het gezond houden van uw gebit. Wij zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantologie, endontologie, prothetiek en parodontologie. Ook hebben we veel ervaring met kinderen en angstige patiënten. We werken intensief samen met onze andere tandartspraktijk in Nieuw-Vennep.
  × Direct afspraak maken?