Direct afspraak maken?

  023 - 561 95 95

  Main menu

  De preventieassistent

  Steeds meer praktijken werken met een preventieassistent. Dit is over het algemeen een tandartsassistent die is opgeleid in het uitvoeren van preventieve handelingen en mondhygiëne. Daarnaast biedt zij ondersteuning aan de tandarts op het gebied van de voorbereiding, de uitvoering en de afronding van de patiëntenbehandeling.

  Welke handelingen kan een preventieassistent uitvoeren?

  • Afnemen van vragen ter controle van de anamnese die door de tandarts of mondhygiënist is afgenomen (vragenlijst medicijngebruik/gezondheid)
  • Uitvoeren van een plak (plaque) kleurtest
  • In kaart brengen van conditie tandvlees
  • Verwijderen van tandsteen en plak (plaque) boven het tandvlees
  • Polijsten van tanden en kiezen 
  • Aanbrengen van fluoride
  • Voorlichting en instructie geven over gebitsverzorging.

  Daarnaast kan een preventieassistent na het volgen van aanvullende cursussen ook nog andere handelingen uitvoeren zoals het sealen van tanden en kiezen.

  Opleiding preventieassistent

  De preventieassistent is een tandartsassistent die een aanvullende cursus heeft gedaan tot preventieassistent. De preventieassistent is geen mondhygiënist en mag zich ook niet zo noemen. Als u meer wilt weten over de competenties van de preventieassistent, kunt u www.registerpreventieassistent.nl raadplegen voor opleiding en deskundigheid.

  Bron: KNMT 

  Tandartspraktijk in Hoofddorp

  Over ons

  Tandartspraktijk Hoofddorp is een moderne praktijk, gevestigd in de wijk Floriande in Hoofddorp. Met een enthousiast team van tandartsen en mondhygiënisten werken we dagelijks aan het gezond houden van uw gebit. Wij zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantologie, endontologie, prothetiek en parodontologie. Ook hebben we veel ervaring met kinderen en angstige patiënten. We werken intensief samen met onze andere tandartspraktijk in Nieuw-Vennep.
  × Direct afspraak maken?