Direct afspraak maken?

023 - 561 95 95

Main menu

De tandarts-gnatholoog

Een tandarts-gnatholoog richt zich op de diagnose en behandeling van pijn en problemen in met kauwen. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van de gnatholoog betreft kaakklachten (bijvoorbeeld pijnklachten van kaakgewrichten en kauwspieren, kaakgewrichtsgeluiden en een beperkte kaakbeweging) en pijn in het gezicht. Daarnaast is de gnatholoog deskundig in een aantal zogenaamde slaapstoornissen gerelateerd aan het kauwstelsel (tandenknarsen, slaapapneu) en de tandheelkundige gevolgen daarvan (bijv. gebitsslijtage als gevolg van knarsen).

Opleiding tandarts-gnatholoog

Iedere tandarts mag in principe problemen vaststellen en behandelen op het gebied van de gnathologie. Een tandarts-gnatholoog heeft uitgebreidere kennis en vaardigheden. Na de opleiding tot tandarts volgt een driejarige opleiding op dit vakgebied. Na succesvol afronden van de opleiding mag de titel ‘Tandarts-gnatholoog’ aangevraagd worden bij de Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde (NVGPT). De erkenning als gnatholoog geldt voor een periode van 5 jaar en verlenging (weer voor vijf jaar) kan steeds door de gnatholoog aangevraagd worden. Kijk op www.nvgpt.nl voor een overzicht van de door de NVGPT erkende gnathologen.

Verwijzing naar de gnatholoog

Uw tandarts of huisarts dient zorg te dragen voor een verwijzing naar de tandarts-gnatholoog door middel van een gemotiveerde verwijsbrief. Verwijzingen door andere zorgverleners, zoals (tand)artsen met een specialisatie of differentiatie, zijn ook mogelijk (bijvoorbeeld door een kaakchirurg, tandarts-endodontoloog , neuroloog of fysiotherapeut).

Bron: NVGPT

Tandartspraktijk in Hoofddorp

Over ons

Tandartspraktijk Hoofddorp is een moderne praktijk, gevestigd in de wijk Floriande in Hoofddorp. Met een enthousiast team van tandartsen en mondhygiënisten werken we dagelijks aan het gezond houden van uw gebit. Wij zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantologie, endontologie, prothetiek en parodontologie. Ook hebben we veel ervaring met kinderen en angstige patiënten. We werken intensief samen met onze andere tandartspraktijk in Nieuw-Vennep.
× Direct afspraak maken?