Direct afspraak maken?

  023 - 561 95 95

  Main menu

  Diabetes en de mond

  Mensen met diabetes hebben vaker problemen met hun tanden en tandvlees. Hier leest u wat diabetes met uw mond en tanden doet en wat u zelf kunt doen om problemen te voorkomen.

  Wat is diabetes?

  Diabetes (suikerziekte) is een stofwisselingsziekte waarbij de bloedsuikerspiegel niet op peil blijft. Te veel bloedsuiker is ongezond en beschadigt op termijn onder andere de ogen, nieren, bloedvaten en ook de mond. Mensen met diabetes zijn gevoeliger voor ontstekingen in de mond. De genezing van ontstoken tandvlees verloopt bij hen vaak minder goed. Ook kunnen ontstekingen in de mond leiden tot complicaties in de algehele gezondheid.

  Hebt u diabetes?

  Bezoek dan regelmatig de tandarts of mondhygiënist. Ook als u geen klachten hebt. Of als u een kunstgebit draagt. Want diabetespatiënten merken vaak niet, of heel laat, dat zij tandvleesproblemen hebben.

  Doe de test: wat zegt uw gebit over diabetes?

  Diabetes? Verzorg uw gebit dan extra goed!

  Meer tips:

  1. Wees alert op veranderingen in de mondgezondheid, zoals een droge mond of tandvleesontsteking. Dit kan gevolgen hebben voor uw diabetes.
  2. Vertel de tandarts dat u diabetes hebt.
  3. Overleg met de tandarts hoe vaak u het beste op controle kunt komen.
  4. Poets tweemaal per dag uw tanden twee minuten met fluoridetandpasta.
  5. Reinig de ruimten tussen uw tanden en kiezen met ragers, flossdraad of tandenstokers.

  Draagt u een kunstgebit?

  Maak ook dan een afspraak met de tandarts. Zo kan de tandarts regelmatig de conditie van uw tandvlees controleren.

  Tandartspraktijk in Hoofddorp

  Over ons

  Tandartspraktijk Hoofddorp is een moderne praktijk, gevestigd in de wijk Floriande in Hoofddorp. Met een enthousiast team van tandartsen en mondhygiënisten werken we dagelijks aan het gezond houden van uw gebit. Wij zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantologie, endontologie, prothetiek en parodontologie. Ook hebben we veel ervaring met kinderen en angstige patiënten. We werken intensief samen met onze andere tandartspraktijk in Nieuw-Vennep.
  × Direct afspraak maken?