Direct afspraak maken?

  023 - 561 95 95

  Main menu

  Ragers

  Indien de ruimtes tussen tanden en kiezen (interdentale ruimte) groot zijn, kan een rager (of spiraalborstel) gebruikt worden. Ragers zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. Het is belangrijk de juiste maat en soort rager te kiezen. Een te kleine rager reinigt onvoldoende. Een te grote rager kan het glazuur en het tandvlees beschadigen. Als er voldoende ruimte is kan de rager ook kruislings gebruikt worden, waardoor de effectiviteit toeneemt. Er zijn ook ragers die taps toelopen. Met deze ragers kunnen ruimtes van verschillende grootte worden schoongemaakt. Uw tandarts of mondhygiënist kan u adviseren welke maat spiraalborstel in uw geval het meest geschikt is.

  Ragen in 5 stappen

  1. Houd de rager vast tussen duim en wijsvinger.
  2. Breng de spiraalborstel loodrecht tussen de tanden in en duw deze zo ver mogelijk door.
  3. Beweeg de rager een aantal keer horizontaal heen en weer (van buiten naar binnen).
  4. Herhaal stap 1/m 3 voor alle andere tussenruimtes.
  5. Spoel na gebruik de spiraalborstel goed uit en droog deze (de rager kan meerdere malen worden gebruikt).

  Overleg met tandarts of mondhygiënist voor het gebruik van ragers

  Het is belangrijk individueel te bepalen wat de beste verzorging is voor uw mond. De middelen die gekozen worden om de mond schoon te houden, moeten afgestemd zijn op de situatie in de mond. Uw affiniteit met de gekozen middelen is belangrijk. Hoe groter uw affiniteit, des te groter de kans op succes. Overleg met de tandarts of mondhygiënist welk middel het meest geschikt is.

  Bron: NVvP 

  Tandartspraktijk in Hoofddorp

  Over ons

  Tandartspraktijk Hoofddorp is een moderne praktijk, gevestigd in de wijk Floriande in Hoofddorp. Met een enthousiast team van tandartsen en mondhygiënisten werken we dagelijks aan het gezond houden van uw gebit. Wij zijn gespecialiseerd in algemene tandheelkunde, implantologie, endontologie, prothetiek en parodontologie. Ook hebben we veel ervaring met kinderen en angstige patiënten. We werken intensief samen met onze andere tandartspraktijk in Nieuw-Vennep.
  × Direct afspraak maken?